huen

Eseménynaptár

21hétfő
2014. április
2014. április
 HKSzeCsPSzoV
1431123456
1578910111213
1614151617181920
1721222324252627
182829301234
19567891011

Legfrissebb ajánlatok

Megtalálhatóak vagyunk:
facebookiwiw

Képzések

Karrierfejlesztési kurzus

Karrierfejlesztési kurzus

Irodánk szervezi az egyetemi tantervbe beépített, féléves, gyakorlatorientált kurzust, melynek célja a munka világát érintő fogalmak tisztázása, a személyiségben meglévő erőforrások mozgósítása annak érdekében, hogy az egyetem elvégzése utáni elhelyezkedést megkönnyítse.


A tantárgy teljesítése után képes leszel a munkaerőpiacon munkavállalóként önállóan megjelenni, ismerni fogod a munkaerőpiac szereplőit, önállóan tudod majd alkalmazni az álláskeresési technikákat. Az előadások során megismerkedsz a modern kommunikációs eszközökkelamelyek manapság előfordulnak a munkaerőpiacon (munkaügyi adatbankok, online önéletrajzok stb), és saját képességeidet és készségeidet is jobban fogod ismerni.


Az egyetem szakóráin nem elsajátítható, de az álláskereső számára elengedhetetlen fontosságú tudásanyagról lévén szó, fontosnak találtuk, hogy a kurzust szélesebb körben is elérhetővé tegyük, így az előző féléves előadások anyagából e-learning alapú digitalizált és multimédiás tananyagot készítettünk.


Ennek köszönhetően a kurzus 2006 szeptemberétől virtuális formában is látogatható.
Ki vehet részt a képzésben? A Szegedi Tudományegyetem bármely hallgatója, így TE is felveheted a kurzust a végzés előtti utolsó 2 szemeszterben.


Elvárt eredmények: A képzéstől azt várjuk, hogy a félév során a munkaerő-piacon szükséges kompetenciákat megismerd és elsajátítsd.A képzési program 12 kontaktórából, illetve az ezzel egyenértékű videó tananyagokból és tesztekből áll szemeszterenként, melyeket a József Attila Tanulmányi és Információs Központ nagyelőadójában tartunk, hétfőnként, 18.00 órai kezdettel.

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00344-2008

 

 

„Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szegedi Tudományegyetemen” TÁMOP-4.1.1-08/1-2009-0015

 

Tréningek

Tréningjeinket 2013/2014 II. félévétől 2 kreditért, az ETR-ben vehetik fel az egyetem hallgatói! 

 

A kezdeményezés célja, hogy a hallgatók által kedvelt tréningeken a megszerezhető tapasztalatok, készségek és hasznos tanácsok mellett kredit is járjon a részvételért!

 

A tréningek menete, színvonala, hangulata nem változik, csak a jelentkezés. Mostantól a kurzusfelvétel megnyitásakor, az Egységes Tanulmányi Rendszerben vehetőek fel az összegyetemi kurzusok között, XA0021- kóddal Dr. Görög Márta neve alatt. 

 

A részvétel feltétele, hogy kitöltsd valamelyik kiválasztott tréning jelentkezési lapját (rövid motivációs levél) és elküld az info@sztekarrier.hu e-mail címre.

 

 A tréningek maximum 12-14 fővel indulnak, a résztvevők kiválasztása döntően a motivációs levél alapján történik.  A kurzus teljesítésének feltétele a 2 napon való aktív, megszakítás nélküli jelenlét (ebédszünet és 10 perces szünetek természetesen lesznek), illetve a tréninghez kapcsolódó témában egy feladat megoldása!

 

Egy hallgató csak egy tréningre jelentkezhet a félév során!

 

2013/2014 II. félévben az SZTE Karrier Iroda 5 készségfejlesztő tréninget hirdet, az alábbi témákban:

 

Gyakornoki felkészítő tréning

2014. február 20-21. (mindkét nap 9:00-17:00-ig)

A tréning abban segít, hogy hogyan igazodj el a gyakorlati helyek útvesztőjében. Te például tudod, hogyan keresd meg a legmegfelelőbb gyakorlati helyet? Milyen legyen a jelentkezési helyhez szabott önéletrajzod és motivációs leveled? Hogy választanak ki gyakornoknak? Ha melletted döntöttek, mit tegyél a gyors beilleszkedés érdekében? Az alábbi és még sok kapcsolódó kérdésre kaphatsz praktikus válaszokat feladatokon, szituációs helyzetgyakorlatokon keresztül.

Bővebb információ: http://www.bit.ly/Gyakornoki_Felkeszito

Jelentkezési lap: http://www.bit.ly/Gyakornoki_Felkeszito_Jellap

 

 

Önismereti és személyiségfejlesztő tréning

2014. március 6-7. (mindkét nap 9:00-17:00-ig)

A gyakorlott HR-esek szerint az egyik legnagyobb előny egy állásinterjún a jó önismeret. Úgy vélik, a jelentkezők gyakran nincsenek tisztában saját képességeikkel, erősségeikkel, gyengeségeikkel. Sőt, olyan is van, hogy nem tudják megindokolni, miért erre az adott pozícióra jelentkeztek.

Te ne tartozz közéjük! Vedd fel ETR-ben tréningünket és kezdd el jobban megismerni magad!

Bővebb információ: http://www.bit.ly/Onismereti_szemelyesigfejlesztes

Jelentkezési lap: http://www.bit.ly/Onismereti_szemelyesigfejlesztes_jellap

 

 

Stíluskommunikációs tréning

2014. április 3-4. (mindkét nap 9:00-17:00-ig)

Első benyomás kialakítása? Hiteles, asszertív kommunikáció? Megnyerő külső megjelenés? Önmenedzselés?

A tréning gyakorlatias módon, csoportos környezetben segít abban, hogy hogyan alakíthatsz ki számodra megfelelő, másoknak is tetsző stílust!

Bővebb információ: http://www.bit.ly/Stiluskommunikacios

Jelentkezési lap: http://www.bit.ly/Stiluskommunikacios_jellap

 

 

Személyes PR tréning

2014. április 17-18. (mindkét nap 9:00-17:00-ig)

Ha részt veszel a tréningen, hasznos visszajelzéseket kaphatsz fellépéseddel, személyiségeddel kapcsolatosan. Elsajátíthatod a hatékony konfliktuskezelési technikákat, az asszertív kommunikáció fortélyait. És a legjobb, hogy mindezt feladatokon, teszteken keresztül, inspiráló tréneri segítséggel teheted meg.

Bővebb információ:  http://www.bit.ly/Szemelyes_PR_trening

Jelentkezési lap: http://www.bit.ly/Szemelyes_PR_trening_jellap

 

 

Üzleti etikett, illem, protokoll tréning

2014.március 20-21. (mindkét nap 9:00-17:00-ig)

Tudod, hogy az etikett és protokoll alapszabályainak ismerete hozzásegíthet az üzleti tárgyalás sikerességéhez, munkahelyi rendezvényeken való kifogástalan megjelenéshez?

 A tréning során sok más mellett a személyi image, a hivatalos bemutatkozási formák, az üzleti partner fogadása, a munkahelyi öltözet és a munkaebéden való viselkedés kerül a fókuszba.

Bővebb információ: http://bit.ly/Uzleti_etikett_illem_protokoll

Jelentkezési lap: http://bit.ly/Uzleti_etikett_illem_protokoll_jellap

 

 

Várunk mindenkit szeretettel tréningjeinken!

SZTE Karrier Iroda

 

 

 

 

 

 

1 embernek tetszik