Felkészítő napok

ÉLŐKÖNYVTÁR

... Egy szakterület megismerésének személyes találkozásba öntött, élményszerű formája.

Kedves Hallgató!

Mivel a börzén jellemzően az üzleti szféra szereplői vannak jelen, ezt ellensúlyozandó az Állásbörze Élőkönyvtárral célunk, hogy az ott nem/kevéssé megjelenő, de izgalmas egyéb munkaköröket is közelebb hozzuk, bemutassuk számodra. 

Itt a lehetőség, hogy egy-egy szakma neves képviselőjével találkozva képet kapj adott terület sajátosságairól, az előtted álló pályautakról, a mindennapok feladatairól, kihívásairól és örömeiről!

A szóban forgó munkakörök, területek:

projektmenedzser, rádiós műsorvezető, rendezvényszervező, kurátor, grafikus, kutató, sportoló, pszichológus,  SSC munkatárs, újságíró/PR munkatárs

Nincs más hátra, mint elolvasni vendégeink bemutatkozásait és dönteni arról, hogy kivel ülnél szívesen egy asztalhoz, hogy feltedd neki a téged foglalkoztató kérdéseket! A beszélgetések 5 fős csoportokban 30-30 perces turnusokban történnek, így akár 4 vendéget is van alkalmad jobban megismerni!

Időpont, helyszín: április 5. (14:00-16:00) TIK, I. emelet

A program jelentkezési határideje: március 29. 12:00

JELENTKEZÉSI LAP

 

 

Az előadóról

RÁDIÓS MŰSORVEZETŐ 

Gedzo

Gedzo vagyok. 17 éves korom óta nyomom a szórakoztató iparban, 14 évig DJ és MC-ként is  dolgoztam és jártattam a számat. 8 éve dolgozom a Rádió 88-ban mint műsorvezető, szerkesztő. Munkám során a rádió minden műsorsávjában dolgoztam már, a magazin műsortól a buli műsoron át a reggeli adásig. Rengeteg fajta rendezvényen, fesztiválon álltam már színpadon és koordináltam a műsorokat. Remélem a megszerzett tudásommal hozzájárulhatok, hogy egy átfogó képet kapjatok erről  a szakmáról! ;)

NEMZETKÖZI REFERENS

Báló András

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara volt nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója. Mesterképzését francia nyelven végezte, ösztöndíjasként számos országban – Franciaország, Belgium, Románia, Németország, Spanyolország, Albánia – folytatott tanulmányokat. Több tudományos cikk, könyv szerzője. Jelenleg a Földművelésügyi Minisztérium Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatok Főosztályának munkatársa, nemzetközi referensi pozícióban.

KURÁTOR, PR REFERENS, SZÓVÍVŐ

Hegedűs Anita

A legtöbben, ha meghallják a „múzeum” szót, egy unalmas, poros épületre és színtelen, száz éve álló kiállításokra gondolnak. A múzeum a 21. században viszont már nagyon más: interaktív, érdekes, színes – itt munkatársként sem lehet unatkozni! Nem csak törisek, néprajzosok vagy régészek dolgoznak itt, hanem közösségszervezők, sőt: még kommunikációs szakemberek is! A szegedi Móra Ferenc Múzeum PR-referenseként, szóvivőjeként nem csak a sajtóval tartom napi szinten a kapcsolatot, hanem rendszeresen részt veszek kiállítások életre hívásában kurátorként is, emellett pedig a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék oktatójaként is tevékenykedem.

RENDEZVÉNYSZERVEZŐ 

Torma Tibor

Számviteli tanulmányaim után Szegeden végeztem Andragógia szakon. A Wemsical Ifjúsági és Kulturális Egyesület elnökeként 2004 óta szervezek az egyesületünk tagjaival ifjúsági programokat helyi és országos szinten egyaránt: kiállítások, koncertek, ifjúsági estek, extrém sport napok, workshop-ok, bemutatók, jótékonysági rendezvényeket szerepelnek a tevékenységei köreink között. A Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség társelnökeként a vidéki kistelepülés közösségeinek, ifjúságának fejlesztését segítjük egy országos ifjúsági csapattal. Az Algyői Faluház és Könyvtár művelődésszervezőjeként dolgoztam, majd innen kerültem át a JATE Klubhoz klubvezetői pozíciójába. Életem szerves része az ifjúsági munka, a rendezvényszervezés, a civil közösségi életben végzett önkéntes tevékenység, a zene és minden, ami közösségi élet!

SSC CSOPORTVEZETŐ, PÉNZÜGY 

Kotogány Zsolt

Kotogány Zsolt vagyok, 2017. elején csatlakoztam a BP-hez Operations Delivery Manager pozícióba. A skandináv és nyugat-európai országokban működő Air BP üzeltág pénzügyi és kontrolling folyamataiért vagyok felelős, amit Szegeden egy 30 fős csapat végez.

Törzsgyökeres szegedi vagyok, a Ságvári Endre Gyakorló Gimnázuimban érettségiztem, majd 2007-ben szereztem diplomát a szegedi GTK-n pénügyi és számvitel szakon. Karrieremet könyvvizsgáló asszisztensként kezdtem az egyik legnagyobb könyvvizsgáló cég budapesi irodájában. 5 év után lehetőségem nyílt a cég hollandiai irodájához csatlakozni 2 évre, ahol nemzetközi környezetben fejlődtem, tanultam. Ezt követően egy amerikai tulajdonú nyomtatóipari vállalat budapesti SSC irodájában folytattam pályafutásomat, mint Accounting Manager, elsősorban az európai készletekért voltam felelős. A BP-nek köszönhetően kivételes lehetőségem nyílt a szülővárosomba visszaköltözni és itt kamatoztatni az elmúlt 10 évben szerzett tapasztalatokat.

PSZICHOLÓGUS

Dancsó Angéla
 
Dancsó Angéla, klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta jelölt vagyok. Szeretem, hogy nem munkám van, hanem hivatásom. 3 éve magánpraxisban dolgozom, elsősorban felnőtt egyéni terápiával foglalkozom analitikus megközelítéssel. Több helyen is dolgoztam, foglalkoztam szenvedélybetegekkel, neurológiai sérültekkel és hátrányos helyzetű családokkal. Sokat tanultam minden munkahelyemen, és úgy tekintek a pszichológusi tevékenységemre, mint egy soha véget nem érő fejlődési folyamatra. Azt gondolom, hogy az évek ebben az esetben nem hátrányt, hanem előnyt jelentenek, egyre érettebben és bölcsebben tudom segíteni a hozzám fordulókat. Nagy tanítóim még a gyermekeim, akik sokat segítenek máshogy látni a világot, és könnyebbé tenni az időnként megterhelő munka terheit.
 
GRAFIKUS
 
Lele Máté
 
Lele Máté vagyok és szabadúszó grafikusként keresem a kenyerem. Hobbiból van egy élelmiszermérnök diplomám is, de a jövőmet a vizuális tartalomgyártásban látom, habár iskolában soha nem tanultam a szakmát. A nyomtatott anyagoktól, a webesig és a mozgóképig mindenfélével foglalkozok. Rajzolni nem tudok és színtévesztő is vagyok, csak hogy ne legyenek túl könnyűek a hétköznapjaim. Ráadásul normális képet se találok magamról. Kemény világot élünk...
KUTATÓ

Pankotai Tibor

2003-ban végeztem, mint biológus az SZTE Természettudományi Karán molekuláris biológia és genetika szakiránnyal, majd 2003-2007 között Ph.D. tanulmányaimat végeztem az egyetem alkalmazásában. 2007-2008 között a Genetikai és Molekuláris Biológiai Tanszék tudományos segédmunkatársként vettem részt az egyetemi oktatásban, ezt követően pedig 4 hónapot töltöttem kutatóként Athénban a National Hellenic Research Foundation segítségével. Ezután poszt-doktori ösztöndíjjal kerültem Franciaországba, Strasbourgba, ahol a DNS törés és hibajavítás folyamatainak megismerésével foglalkoztam. Ez idő alatt egy rákkutatási alapítvány és egy orvosi ösztöndíj alapítvány 2,5-2,5 éves intervallumban támogatta a kutatásomat. Egyik fő kérdésünk volt, hogy hogyan vezet a DNS károsodás a daganatos folyamatok kialakulásához. 2014 tavaszán egyetemi adjunktusként újra az SZTE TTIK alkalmazásába kerültem, ahol a kutatócsoport felállítása után (amely jelenleg 10 főből áll), mint csoportvezető tevékenykedem. Jelenlegi kutatási témám szintén a tumor képződés és a DNS törések kapcsolatának vizsgálata. Távlati célunk egyvérből a tumort kimutatni képes rákdiagnosztikai eszköz fejlesztése.

Szabadidőmet a család és a sportok töltik ki (fallabda, futball, futás, túrázás).

PROJEKTMENEDZSER

Maróti Péter

Maróti Péter vagyok a Szegedi Tudományegyetem projektmenedzsere és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség igazgatója. A Szegedi Tudományegyetemen végeztem okleveles vegyészként, okleveles kémia tanárként és közgazdászként. Dolgoztam az MTA Szegedi Biológiai Központ Biokémiai Intézetében és a MOL Rt. Dunai Finomítójában gyakornokként, majd a Pick Szeged Rt-nél és a Swedish Match Hungária Kft-nél helyezkedtem el. 2004 óta vezetek projektmenedzserként hazai és nemzetközi projekteket. Fent a legfőbb „projektasszisztensemmel”, Bence fiammal…

SPORTOLÓ

Badar Gergő

1990-ben születtem, gyermekkorom óta a sport tölti ki a mindennapjaimat. Számos sportágat kipróbáltam és többnyire mindenben kiváló teljesítménnyel tündököltem ki a sorból. Mégis a lakhelyem által nyújtott földrajzi tényezők a vízi sportok felé tereltek. Így terítékre került a kajakozás is. Tíz évig kajakoztam versenyszerűen, országos sikereket értünk el, egyénibe illetve csapathajóban. Mégis az egyetemi éveim alatt ahogy Szegedre kerültem, úgy éreztem váltanom kell. Ekkor ismerkedtem meg a triatlonnal. Rabul ejtett. Az edzőim szerint megvan bennem a kitartás, a küzdeni akarás és a kellő alázat ehhez a sportághoz. Már 8 éve űzöm ezt a sportágat, 4 éve már a profik között is megállom a helyem és évről évre közelebb látom magamhoz a kitűzött célom, miszerint egyszer a Hawaii világbajnokságon a dobogó legfelső fokára állva hallgathatom meg a magyar himnuszt.

Az elmúlt 3 évben háromszoros Quadrathlon világbajnokként és többszörösen dobogón állva képviselhettem nemzetközi versenyeken hazámat.

CSAPATVEZETŐ, LUBES ÜGYFÉLADAT-KEZELÉS

Andok Ferenc

Andok Ferenc vagyok, öt és fél éve dolgozom a BP-nél és 2017 júliusában költöztem Szegedre. Jelenleg a Data Management szervezeti egységben dolgozom csapatvezetőként. A BP kenőanyagokkal foglalkozó üzletágának ügyféladataiért felelős a csapatom, azaz 16 európai ország vevőadatait tartjuk karban a szegedi irodánkból. Összesen 14 évnyi munkatapasztalattal rendelkezem, multinacionális cégnél és családi középvállalkozásnál is kipróbáltam magam. Dolgoztam mint telefonos ügyfélszolgálatos, kintlévőségkezelő, kereskedelmi vezető és csapatvezető; a mostani munkakörömben tíz munkatárs irányítása a feladatom.

Időpontok

Maximális férőhelyek
Jelentkezés / Lejelentkezés
14:00-16:00
80
Nem jelentkezéshez kötött.