Tippek szakmai gyakorlathoz


MIÉRT JÓ A SZAKMAI GYAKORLAT?

 
Mi az a szakmai gyakorlat?
A képzésbe egyre több egyetem építi be a szakmai gyakorlatot, melynek lényege, hogy több hetes lehetőséget biztosítsanak a hallgatók számára, hogy kipróbálhassák magukat a szakterületükhöz illeszkedő munkakörben még a végzés előtt.
A program időtartama változó, bizonyos karokon 4, máshol 12 hét tapasztalatszerzés a kötelező, de van olyan képzés, amely egyáltalán nem követeli meg a szakmai gyakorlat teljesítését, pedig jelentős előnyhöz juthatnak azok, akik már egyetemi éveik alatt belekóstolnak a munka világába.
 
Hogyan szerezzek szakmai tapasztalatot?
 
Biztos sokszor botlottál már olyan álláshirdetésekbe, amelyeknél jelentkezési feltétel a tapasztalat. De hogyan szerezz tapasztalatot pályakezdőként, ha nem vesznek fel sehova tapasztalatot szerezni már meglévő tapasztalat nélkül?
Ha az egyetemen nem kellett szakmai gyakorlatot csinálnod, akkor sem kell elkeseredned, hiszen számos cég hirdet gyakornoki programot, különösen a multik világában. A trainee program időtartama általában 3-6 hónap, amely mindkét fél számára igazi győztes-győztes szituáció, hiszen a gyakornok belekóstolhat egy komoly cég munkájába, megtanulhatja a szakma fortélyait, a cég pedig komolyabb tét nélkül „kipróbálhatja” a fiatal munkaerőt, felmérheti egyéni kompetenciáit, és dönthet úgy, hogy a program végén állást ajánl a fiatal munkaerőnek.
 

Miért éri meg?
 
 Azon túl, hogy az önéletrajzodban jól fog mutatni, számos egyéb előnnyel is jár egy ilyen programban való részvétel.
Tovább bővítheted elméleti és gyakorlati tudásodat, miközben gyakorlatban alkalmazhatod az egyetemen elsajátított tudásodat.
Letesztelheted, hogy valóban illik-e a személyiségedhez, elképzeléseidhez, terveidhez a választott terület, és ha úgy érzed, hogy mégsem ez az, amit kerestél, néhány hónap múlva továbbállhatsz, és kipróbálhatod magad valami másban.
Remek ugródeszka a karrierépítéshez.
Pályakezdőként bekerülhetsz a nagycégek világába.
Megismerheted a szakterületeden alkalmazott legújabb technikákat, módszereket, trendeket.

Ingyenmunka vagy befektetés?
 
Változó, hogy a szakmai gyakorlatot hirdető cég ajánl-e a náluk eltöltött időre fizetést. Szakmai gyakorlati hely kiválasztásakor ne legyen elsődleges szempont, hogy honorálják-e a fáradozásaidat, tekints befektetésként a gyakornoki idődre! Aszerint válassz, hogy a jövőre nézve hogyan profitálhatsz mindebből, milyen előnyökhöz juthatsz majd, ha önéletrajzodba bekerül a program, milyen szakmai ismeretségeket, kapcsolatokat köthetsz a gyakornoki helyeden, melyeket a későbbiekben hasznosítani tudsz szakmai életedben, és nem utolsó sorban, hogy milyen fejlődési lehetőséget biztosít számodra a cég és a munkakör.
 
Hogyan válasszak céget? – Multi pro-k és kontrák
 
Nehéz döntés, hogy mit válasszunk: kis céget vagy multinacionális vállalatot? A köz- vagy a civilszféra felé nyissunk? Mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai. Egy multi jobb választásnak tűnhet, hiszen az esetek többségében a gyakornokok pénzt kapnak a munkájukért, és nagyon jó referenciát adhat, ha egy ismert céghez sikerült bekerülnöd. Arra is több esélyed van egy nagyobb vállalatnál, hogy a program végén álláshoz juss, ugyanis a multik gyakran a jól bevált, tehetséges, fiatal gyakornokokkal oldják meg az utánpótlást.
Komoly próbatétel ugyan, de sok előnnyel jár, hogy hosszadalmas kiválasztási folyamaton kell a jelölteknek átesniük. A kiválasztások során sokat lehet tanulni önmagunkról, az ott kialakult szituációkból. Ezekben a szituációkban sokszor ugyanazok a kérdések köszönnek vissza, amelyekkel állásinterjúkon találkozhatunk, illetve hasonló feladatokat kell megoldani (pl.: Került-e már konfliktushelyzetbe, hogy oldotta meg?)  
 
Kis cégek előnyei, hátrányai
 
A kisebb cégek nagyobb felelősségű munkát rakhatnak a vállunkra. Több területen is kipróbálhatjuk magunkat, hiszen a 2-3 főt foglalkoztató cégek esetében fontos, hogy az alkalmazottak minden területet ismerjenek, összefüggésében lássák át a rendszert. Komplexebb tudást sajátíthatunk el, de mivel a kisebb cégek kevesebb főt tudnak foglalkoztatni, kisebb eséllyel kaphatsz lehetőséget további munkavállalásra.
 
Köz- és civilszféra, a bürokrácia világa
 
Érdemes figyelni a gyakornoki helyeket az önkormányzatoknál, hivataloknál is. A versenyszférával ellentétben itt a rutinra jobban lehet támaszkodni, hiszen a bürokrácia nagyon fontos ezeknél a szervezeteknél. Nagy előny, hogy beleláthatunk egy hivatalos szerv működésébe, akár egy önkormányzatnál is. Civil szervezetek esetében is fontos a pontos adminisztráció, főleg ha pályázati pénzekből tartják fent a működésüket. Egy non profit vállalkozás képviselhet olyan értékeket, ideológiákat, amelyek számunkra fontosak, így különleges pluszt adhat, hogy részt vehetünk ezeknek a szervezeteknek a működésében.
Akárhogy is döntesz, számos hasznos tapasztalattal gazdagodhatsz, melyeket egész biztosan fel tudsz majd használni leendő munkahelyeden. A gyakornoki helyeden megismerheted a munkahelyi szabályokat, normákat, illemet, illetve a környezetet, amiben pár hétig bizonyítanod kell. Főleg a multinacionális vállalatoknál fektetnek nagy hangsúlyt a szervezeti kultúra alapos megismerésére, amihez egy újoncnak igazodnia kell. Mindemellett az üzleti élet viselkedési, kommunikációs normáit, az irodai eszközök alkalmazását, a napi ügymenet rutinná válását is segít elsajátítani.
 
 

Külföldi gyakorlat?
 
Sok hallgató végzi a kötelező szakmai gyakorlatát külföldön.  Ha kacérkodsz a gondolattal, hogy külföldön szereznél tapasztalatot, böngészd olyan programok/szervezetek szolgáltatásait, mint például Erasmus, Ceepus, Aiesec , Leonardo da Vinci, stb. Érdemes megfontolni ezt a lehetőséget is, hiszen a külföldi munka során felejthetetlen élményekkel gazdagodhatsz, elmélyítheted nyelvtudásodat, az adott kultúrával kapcsolatos ismereteidet, valamint globálisan versenyképes cégeknél töltheted el a szakmai gyakorlatodat, amivel biztos befutó lehetsz a későbbiek során külföldi és hazai fronton is.