Siker, karrier, öröm, boldogság - Pécsi Rita előadása

Uzsalyné Pécsi Rita az oktatás szinte minden szintjén dolgozott: óvodát, iskolát alapított és vezetett; egyetemen általános módszertant oktatott leendő tanároknak; tankönyvet, taneszközöket írt édesapjával; művészetpedagógiából doktorált.
Ezt a pedagógiát tanította a Debreceni Tudományegyetemen, a Károli Gáspár Református Egyetememen, a Széchenyi Egyetemen, és jelenleg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola docenseként. A Váci Egyházmegye 27 oktatási intézményében pedagógiai igazgatóként segíti, hogy ezek a pedagógiai tartalmak megújíthassák az iskolák és óvodák életét. Emellett a pécsi Bárdos Kórus amatőr karnagya is.

“A nevelés az Élet szolgálata” 

Ezt vallja, ennek módjait kutatja, keresi feleségként az önnevelésben, anyaként, tanárként és pedagógiai kutatóként. Neveléskutatóként a személyiség hatékony fejlesztése, az érzelmi intelligencia humán tőkévé alakítása érdekli. Legjobban tehát az, hogy hogyan tanítsunk-neveljünk úgy, hogy ne csupán ismereteket, hanem életet alakító tudást és tapasztalatot adjunk át. Ezért tanult és tanított zenét, retorikát, pedagógiai pszichológiát, stratégiai és projekt-menedzsmentet, üzleti kommunikációt, általános és szakdidaktikát, neveléstant, nevelés- és módszertant is, és hasonlóképpen nevelési, önnevelési, életvezetési témájú előadásokkal járják férjével az országot.

 

Találkozz Pécsi Ritával október 11-én a TIK Kiállítási Téren és hallgasd meg Siker, karrier, öröm, boldogság című előadását. Pécsi Rita igyekszik megválaszolni, hogy mekkora az IQ szerepe az életben való boldogulásban, vagy vajon öröklött tulajdonságainknak meghatározóbb szerepe van-e. Mi a szerepe az érzelmi intelligenciának a karrier és a párkapcsolatok alakulásában és hogyan fejleszthető? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, látogasd meg előadását.

 

 

 

Forrás: http://www.pecsirita.hu/