Miért érdemes gyakornoknak jelentkezni?

1. Kapcsolatépítés, kapcsolatépítés, kapcsolatépítés

A LifeLong Learning Magyarország Alapítvány felmérése szerint a munkanélküliek több mint 70 százaléka NEM hirdetések útján vagy a Munkaügyi Központ közbenjárásával jut álláshoz, hanem kapcsolatai révén. Ha a családod és a környezetedben élők között akad olyan, aki az általad választott szakmádban dolgozik vezetői pozícióban, bonts pezsgőt: a többségnek azonban a gyakornoki időszakra van szüksége ahhoz, hogy megmutassa a piacon, mit tud. Ha egy nagy csapat részeként dolgozol a pályádon, sokan fogják látni, hogy alázatos, szorgalmas és kreatív vagy, és jó veled egy csapatban játszani – ez a kapcsolatrendszer pedig nélkülözhetetlen, bármilyen pályáról is van szó. Meglátod: egyik munka hozza a másikat, ha pedig elég ember látta már, hogy “tudsz valamit”, garantáltan nem kell éhezned soha. Az eddig vezető út persze rögös, a gyakornokság azonban a tökéletes első lépés.
 

2. Tapasztalat, tapasztalat, tapasztalat

Mivel manapság a gyakornokokat a cégek jobbára takarékossági okokból veszik fel, a pályakezdő fiataltól a legtöbb helyen azt várják, hogy önállóan végezze egy főállású munkaerő mindennapi feladatait. Ez egyfelől igazságtalanság, másfelől viszont roppant hasznos: úgy szerzel hatalmas gyakorlatot számos területen a szakmádon belül, hogy közben nem terhel komoly felelősség (nem a saját bizniszedről van szó, de még csak magas pozícióban sem vagy, ahonnan nagyot zuhanhatsz). Ha ügyes vagy és proaktív, rengeteg tapasztalatra tehetsz szert és átláthatod a kulisszák mögött zajló eseményeket… szakszóval élve, “piacképessé” válik iskolai tudásod, szemben a nagy átlaggal: Magyarországon ugyanis csak minden tizedik diáknak van munkatapasztalata. A munkáltatók ezzel szemben önálló munkavégzésre alkalmas, tapasztalt pályakezdőket várnak: ugye érzed az ellentmondást? Éppen ezért a gyakornokság segíthet átlendíteni a két előző mondat közötti ellentmondáson.
 

3. Rutin, rutin, rutin

Amikor az ember kezdő, tele van ötletekkel, de nem mer belevágni komolyabb dolgokba. Ha mégis nagyobb falatot veszünk a szánkba, alaposan átrágjuk, nehogy megakadjon a torkunkon – ez így természetes, viszont rettenetesen időigényes a folyamat. Ha azonban napi szinten, unalomig ismételt feladatsorokat végzünk, két szerencsés mellékhatás jelentkezik:
a, olyan rutinra teszünk szert, hogy nem félünk semmibe belefogni, bármilyen nagy feladat is legyen, meg tudjuk oldani;
b, a rutinmunkából bontakoznak ki a nagy ötletek is, amiket szintén megvalósít az ember.

 

4. Fun, fun, fun

Ha egy jó csapat teljesjogú tagjává válsz, nem csak a kapcsolatépítés hozhat sokat a konyhára anyagi értelemben, hanem a lelki értékek is jól jönnek: ha szerencsés vagy, a csapatmunka égisze alatt számos új barátot, havert szerzel… akikkel a munkától függetlenül is remekül szórakozhatsz. Ismerd meg a csapatod, légy nyitott feléjük: nem csak azért, mert így az együtt töltött nyolc óra is kellemesebb, hanem mert nyitott szívvel értékes embereket ismerhetsz meg.
 

5. Referencia, referencia, referencia
Feldobtad az önéletrajzodat – ez az a dolog, ami a legtöbb fiatal gyakornok szeme előtt lebeg az első szerződés aláírásakor. Azonban nem véletlenül került az utolsó helyre a CV-faktort: ha ugyanis jól végezted a dolgod, az első két pont alapján mindez valóban mellékessé sikkad. Azért persze ez sem rossz dolog, az tény…

 

Forrás: www.barokeszter.hu