Újra itt az Őszi Állásbörze és Felkészítő Napok!

Változatos programkínálat - Állásbörze Felkészítő Napok

Az őszi állásbörze előtti napokban, október 4-9. között az elmúlt évek igényeire reagálva nagyobb óraszámban kínálunk a személyes fejlődést és előrehaladást segítő tanácsadásokat és workshopokat. A hallgatók támpontokat kaphatnak a megfelelő pályairányok kijelöléséhez, a HR-es szemét megkapó önéletrajz megalkotásához, hatékonyabban és tudatosabban alakíthatják a gyakornoki hely/ álláskeresés folyamatát, a cégekkel való kapcsolatfelvételt. Arra is lehetőségük van, hogy próbainterjú keretében ismerkedjenek az interjú felépítésével, a várható kérdésekkel egyúttal visszajelzést kapva arra is, hogy mennyire felkészültek és milyen mértékben illeszkednek a megpályázott pozícióhoz. Stílustanácsadásra jelentkezve megtudhatják, hogy testtartásuk, gesztusaik, öltözködésük mit üzen róluk a külvilágnak, és hogyan tehetnek szert magabiztosabb megjelenésre, fellépésre. A kommunikációs helyzetgyakorlatok során a résztvevők megtudhatják, hogy milyen benyomást keltenek másokban, mennyire világosan tudják kifejezni magukat, képviselni álláspontjukat. A népszerű vezetői készségfejlesztő workshop keretében szó lesz azokról a kompetenciákról és értékekről, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy valaki igazi vezetővé válhasson.

A programok ingyenesek, azonban a kis létszámkeretek miatt előzetes jelentkezéshez kötöttek. Október 1. 9 óráig várjuk az SZTE-s hallgatók jelentkezését!

Október 9-én, a börze napján 10-14-ig olyan előadásokkal várjuk a hallgatókat, frissdiplomásokat, melyek megfoghatóbbá teszik számukra a kiválasztás folyamatát és sikeresebbé a benne való részvételt! A hallgatóság képet kap arról, hogy milyen szempontok alapján válogatnak a HR-sek a CV-k között, hogy melyik kiválasztási módszer milyen plusz információt árul el a jelentkezőkről, de a sokak számára kényes kérdésre is fény derül, hogy milyen fizetési igény mondható reálisnak pályakezdőként a különböző szakterületeken. A résztvevők arra nézve is hasznos útbaigazítást kapnak, hogy a próbaidő alatt és egyáltalán egy új munkahelyi közegbe való beilleszkedéskor mire érdemes odafigyelni. 

Az előadások valamennyi börzelátogató számára nyitottak! A részletes programleírások itt érhetők el.

Több mint félszáz kiállító az SZTE Őszi Állásbörzén

2018. október 9-én, kedden 9-kor nyitja kapuit az SZTE Őszi Állásbörze. Várjuk az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő frissdiplomásait és minden olyan már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, aki kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók. A régió legnagyobb álláskeresési fórumának ismét az egyetem központi helyszíne, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriuma ad helyet.

A több mint 50 kiállító között regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók egyaránt megtalálhatók. A céges képviselők személyesen tájékoztatják a látogatókat a kínált pozíciók jellegzetességeiről, elvárásokról, a jövőben várható gyakornoki- és munkalehetőségekről! Az állásbörze hangulatos helyszíne egyéb kísérő programoknak is helyet ad. Idén is lesz CV fotózás, grafológiai tanácsadás.

További információk az SZTE Őszi Állásbörze programokról és a kiállítókról a www.sztekarrier.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook eseményében érhetőek el.