Interjú Dr. Kiss Istvánnal az Élő könyvtár egyik résztvevőjével, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Biotechnológiai divíziójának igazgatójával

 

Az SZTE tavaszi állásbörzéjén az Élő könyvtár Programon belül olyan területek szakembereivel nyílik lehetőség beszélgetni, amik széleskörű érdeklődésre tartanak számot, és a börze kiállítói között nem találhatóak meg. Az Élőkönyvtár Program egyik vendégével, Dr. Kiss Istvánnal, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Biotechnológiai divízió igazgatójával beszélgettünk.

 

 Dr. Kiss István, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Biotechnológiai divízió igazgatója

Milyen szakon végeztél az SZTE-n?

JATE J; Biológus.

Hol és milyen pozícióban kezdtél el dolgozni?

A Bay Zoltán Nonprofit Kft jogelődjénél, PhD hallgatóként.

Jelenleg hol dolgozol? Mit csinálsz? Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

Ugyanitt dolgozom, a Biotechnológia Divíziót vezetem (Szeged); a tevékenységem projektgenerálás, üzletfelekkel kapcsolattartás, külső-belső folyamatok tervezése, irányítása, többi divízióval kapcsolattartás, cégmenedzsment.

Mi motivált és motivál a céljaid elérésében?

Nehéz kérdés. Biztosan van benne megfelelési kényszer egy kicsi, de alapvetően hiszek a csapatomban és abban, hogy erős hatásunk van a hazai vállalatok innovációs tevékenységére, és egyáltalán a gondolkodásukra, valamint abban, hogy elhiggyék, hogy a fejlesztés a cégeik számára versenyképességet jelent. Nagyon erős motiváló tényező, hogy „hagynak” dolgozni, ezért úgy érzem, hogy van ráhatásom a körülöttem lévő folyamatokra. Valamint, egyéni szinten jó munkahely, jó fizetés. J

Mit gondolsz, mi a siker titka?

Emberi kapcsolatok. Türelem. Sok beszélgetés. A körülöttünk lévő folyamatok megértése. A másik cipőjébe önmagunk beleképzelése. Elengedés ismerete és használata. J Ilyesmik.

 

Ha az interjú felkeltette az érdeklődésed, gyere el március 12-én a TIK-be, ahol az Élőkönyvtár Program keretein belül további kérdéseket tehetsz fel az előadóknak.

 

További előadók:

Miskolczi Ágnes, SZTE TIK Kongresszusi Központ Vezető, rendezvényszervezés

Lukács Zsolt, Telkes Consulting, Managing Partner, HR, szakember keresés és kiválasztás

Kecsmár Attila, Antavo, társalapító és ügyvezető, IT, marketing